Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto
Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto

Apurahat

PÄÄRAHASTO JA ERILLISRAHASTOT

Päärahaston hakuaika alkaa perjantaina 1.8.2014 ja päättyy perjantaina 29.8.2014 klo 24.00. Säätiön hallitus päätti siirtyä kokonaan sähköiseen hakuun vuoden 2013 elokuusta alkaen. Paperisia hakemuksia ei siis enää tarvita lainkaan. Apurahaa haetaan täyttämällä säätiön kotisivuilla oleva sähköinen lomake. Päästäkseen lomakesivuille hakijan on ensimmäistä kertaa siellä käydessään rekisteröidyttävä. Lomake täytetään ja tallennetaan verkossa. Hakemuksen tietoja voi täydentää ja muokata eri käyntikerroilla, kun rekisteröityessä määritelty käyttäjätunnus ja salasana ovat muistissa. Valmis hakemus liitteineen lähetetään "hyväksy ja lähetä hakemus" -toiminnolla hakuajan aikana.
Liitteiden tulee olla pdf-tiedostoja. Kuvataiteilijat voivat toimittaa kuvaliitteitä myös paperitulosteina säätiön toimistoon, kunhan itse hakemus on tehty ja lähetetty sähköisesti.


Alfred Kordelinin säätiöllä on myös erillisrahastoja, joiden hakuaika on kalenterivuoden alussa.

NEW YORKIN TAITEILIJARESIDENSSI

Alfred Kordelinin säätiö on solminut yhteistyösopimuksen New Yorkissa, Brooklynissa toimivan kansainvälisen International Studio and Curatorial Program (ISCP) –residenssiohjelman kanssa. Yhteistyö mahdollistaa joka vuosi kahden taiteilijan puolivuotisen työskentelyn paikan päällä.

Vuoden 2013 New Yorkin residenssitaiteilijat olivati Niko Luoma ja Laura Horelli. Vuoden 2014 residenssitaiteilijat ovat Saara Ekström ja Pilvi Takala.

4.3.14 säätiön hallitus päätti jatkaa residenssiohjelmaa vuodella. Kuluvana vuonna siis toteutetaan haku vuoden 2015 residenssohjelmaan. Hakuaika on huhtikuu.

 

Kuvalähde: Kordelinin säätiö

Yksityiskohta. Rakentajat, Laitila. (Kuvalähde: Kordelinin säätiö)