Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto
Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto

Apurahat

PÄÄRAHASTO JA ERILLISRAHASTOT

Päärahaston hakuaika alkaa perjantaina 1.8.2015 ja päättyy maanantaina 31.8.2015 klo 24.00. Säätiön hallitus päätti siirtyä kokonaan sähköiseen hakuun vuoden 2013 elokuusta alkaen. Paperisia hakemuksia ei siis enää tarvita lainkaan. Apurahaa haetaan täyttämällä säätiön kotisivuilla oleva sähköinen lomake. Päästäkseen lomakesivuille hakijan on ensimmäistä kertaa siellä käydessään rekisteröidyttävä. Lomake täytetään ja tallennetaan verkossa. Hakemuksen tietoja voi täydentää ja muokata eri käyntikerroilla, kun rekisteröityessä määritelty käyttäjätunnus ja salasana ovat muistissa. Valmis hakemus liitteineen lähetetään "hyväksy ja lähetä hakemus" -toiminnolla hakuajan aikana. Liitteiden tulee olla pdf-tiedostoja.

Kuvataiteilijat toimittavat kuvaliitteitä paperitulosteina säätiön toimistoon, mutta itse hakemus tehdään ja lähetetään sähköisesti.


Alfred Kordelinin säätiöllä on myös erillisrahastoja, joiden hakuaika on kalenterivuoden alussa.

NEW YORKIN TAITEILIJARESIDENSSI

Alfred Kordelinin säätiö on solminut yhteistyösopimuksen New Yorkissa, Brooklynissa toimivan kansainvälisen International Studio and Curatorial Program (ISCP) –residenssiohjelman kanssa. Yhteistyö mahdollistaa joka vuosi kahden taiteilijan puolivuotisen työskentelyn paikan päällä.

Vuoden 2014 residenssitaiteilijat ovat Saara Ekström ja Terike Haapoja. 4.3.14 säätiön hallitus päätti jatkaa residenssiohjelmaa vuodella. Haun perusteella valittiin vuoden 2015 taiteilijoiksi Henni Alftan ja Marja Kanervo. Varalla ovat Tuomas Laitinen ja Petri Hytönen.

 

Kuvalähde: Kordelinin säätiö

Yksityiskohta. Rakentajat, Laitila. (Kuvalähde: Kordelinin säätiö)